2015 m. vasario 6 d., penktadienis

Kugelis čenakinėse





Šiam patiekalui pirmiausia paruošiau namų darbus. Namuose apkepinau riebesnius kalakutienos gabaliukus ir juos, kartu su išsilydžiusiais taukais, supilsčiau į stiklainiukus ir padėjau į šaldytuvą. Vieno iš jų turinį panaudojau kugeliui. Dalį taukų įpyliau į čenakines ir jas pavarčiau, kol taukais pasidengė sienelės. Likusius, su kalakutienos gabaliukais, supyliau į bulvių tarkus. Į juos taip pat įbėriau po žiupsnelį džiovintų dilgėlių, petražolių ir krapų. Bebaigiant kepti atidengiau čenakines. Apskrudo kugelio paviršius. Sausai paskrudinau kanapių sėklas. Maloniai prakvipo Mažas kambarėlis ir lengvai susigrūdo. 
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Pirmoji pripuoliau ragauti - garuoja, kvepia...Skanu.
    Vitaliau, pamąstyk, ar nevertėtų atidaryti kavinukės.
    Garas apie skanų maistą greitai plinta - valgytojų neatsigintum...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonu, kad pirmoji :) Dėkoju už pasiūlymą :)) Pasvajoti apie tai galima, tik kad jau neišsipildys...

      Panaikinti