2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Bulvių apkepas su voveraitėmis, dešrelėmis ir sūriu



Vakar dienos pietūs. 
Po grybavimo sezono, šaldytuve dar yra keli stiklainėliai aliejuje keptų grybų. Vieną iš jų ir panaudojau. Nupyliau aliejų, į jį sudėjau griežinėliais pjaustytas bulves ir gerai išmaišiau. Į kitą dubenį įmušiau kiaušinius, įbėriau prieskonių, druskos, suplakiau, sudėjau voveraites, pjaustytąs dešreles ir išmaišiau. Į trečią dubenį sutarkavau  pusę rūkyto lydyto sūrio. Kepimo indo vidų ištepiau aliejumi, dugną ir šonines sieneles padengiau bulvių griežinėliais, supyliau kiaušinių - voveraičių - dešrelių mišinį, išlyginau, užbarsčiau tarkuotu sūriu ir ant viršaus  tolygiai išdėsčiau likusius bulvių griežinėlius. Kepiau 200°C temperatūroje apie 45 min. Valgant užsigėriau gauromečio arbata. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą