Vakar dienos pietūs.
Po grybavimo sezono, šaldytuve dar yra keli stiklainėliai aliejuje keptų grybų. Vieną iš jų ir panaudojau. Nupyliau aliejų, į jį sudėjau griežinėliais pjaustytas bulves ir gerai išmaišiau. Į kitą dubenį įmušiau kiaušinius, įbėriau prieskonių, druskos, suplakiau, sudėjau voveraites, pjaustytąs dešreles ir išmaišiau. Į trečią dubenį sutarkavau pusę rūkyto lydyto sūrio. Kepimo indo vidų ištepiau aliejumi, dugną ir šonines sieneles padengiau bulvių griežinėliais, supyliau kiaušinių - voveraičių - dešrelių mišinį, išlyginau, užbarsčiau tarkuotu sūriu ir ant viršaus tolygiai išdėsčiau likusius bulvių griežinėlius. Kepiau 200°C temperatūroje apie 45 min. Valgant užsigėriau gauromečio arbata.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą