2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Avinžirnių užtepėlė





Darbe pavaišino pagal šį receptą http://www.jogosmityba.lt/index.php?id=590 pagamintu Hummusu. Patiko. Iš karto nuėjau į parduotuvę ir nusipirkau avinžirnių. Namuose juos sudaiginau ir, sulaukęs išeiginių, gaminau panašų, bet vitaminingesnį patiekalą. Daiginti avinžirniai yra minkšti, virti nebereikėjo. Žinojau kur netoli Mažo kambarėlio dygsta garšvos. Radau ne tik garšvų. Jau galvas kėlė ir dilgėlės. Prisiskyniau, nuploviau ir sudėjau į smulkinimo indą ant avinžirnių. Užpyliau maždaug pora arbatinių šaukštelių malto kumino, druskos, išspaudžiau pusę citrinos. Paskrudinau 100 g sezamo sėklų, sugrūdau ir supyliau į indą. Užpyliau maždaug tris šaukštus alyvuogių aliejaus. Užviriau vandenį, užplikinau ežiuolės žiedą arbatai ir apie 150 ml virinto vandens įpyliau į smulkinimo indą. Padirbėjau smulkintuvu. Gavosi tirštoka užtepėlė. Ja aptepiau ryžių trapučius. Kadangi mėgstu aštriai, užbarsčiau malta uogine paprika. Skonis buvo aštresnis, nei ragautos darbe. Bet dėl skonio juk nesiginčijama. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą