2015 m. kovo 20 d., penktadienis

Užkanda prie alaus





Problema, kuri kilo prieš pradedant gaminti, buvo rasti tinkamą duonos kepaliuką. Prekybos centruose kepalai dideli ir suraikyti. Tinkamą aptikau kepyklos "Rixa" kioske. Nedidelis kepaliukas, neraikyta Sveikuolių duona. Dar turiu žąsies taukų. Juos pašildžiau kol suskystėjo, pasūdžiau, papipirinau, įbėriau dvi traiškytas skilteles česnako, dar įbėriau kepsnių prieskonių ir gerai išmaišiau. Tuomet ėmiausi duonos. Kepaliuką įpjausčiau nedideliais kvadratėliais, peiliu praskėtęs įpjovas, konditeriniu teptuku taukais sutepiau duoną. Sūrį supjausčiau juostelėmis ir vėl, praskėtęs peiliu, sudėjau į įpjovas. Sunkiausi darbai įveikti. Perėjau prie lengvesnio. Įvyniojau kepaliuką į foliją, įdėjau į orkaitę, pakepiau 15 min. 190°C temperatūroje, atidengęs foliją dar kelias minutes paskrudinau orkaitėje ir perėjau prie maloniausios veiklos - degustacijos, užgeriant alumi. Rezultatu likau patenkintas.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą